De Groeite Prois KBA – De Schoeinsjte Fasade - De winnaars

Ook dit jaar organiseerden de makers van de aftelkalender naar Vastenavond hun ‘Groeite Prois KBA’. In tegenstelling tot vorige jaren werden er deze keer geen carnavalsgroepen beoordeeld, maar gevels en straatramen.
Toen het KBA in december hun nieuwe aftelkalender lanceerde, had men geen te hoge verwachtingen. Uit de kosten raken was het hoofddoel, want niemand kon voorspellen of een aftelkalender zonder carnavalsfeest wel zou aanslaan. Ondertussen maakte het KBA de balans op en de verkoopcijfers lijken beter mee te vallen dan gedacht. Hierdoor werd in 2021 toch een ‘Groeite Prois KBA’ georganiseerd.

Omdat er door de annulering van de carnavalsfeesten geen groepen te beoordelen zijn, moet het KBA het noodgedwongen over een andere boeg gooien. De voorbije dagen versierden enkele handelszaken en Aalstenaars hun gevels op eigen initiatief en dat bracht het KBA op ideeën. Door 500 euro aan prijzengeld weg te geven wilden ze op deze manier meer Aalstenaars aanmoedigen om carnaval zichtbaar te maken in het straatbeeld.

Het KBA maakte maandagmiddag de winnaars van hun gevelwedstrijd bekend. Met de opbrengst van de aftelkalender naar Vastenavond 2021 beloonden ze de vijf mooist versierde gevels of ramen in Aalst. Het initiatief was een groot succes, want er kwamen maar liefst 50 inzendingen binnen! Michel Van Brempt, voorzitter van het KBA, was dan ook erg tevreden.

Enrico Le Clair, het oudste lid van het Feestcomité, werd gevraagd om de inzendingen te beoordelen. Het was niet makkelijk om uit de vele inzendingen 5 winnaars te kiezen, maar na veel wikken en wegen kon Enrico de knoop toch doorhakken. Het KBA volgde Enrico’s keuze, waardoor Michaël Van Nieuwenbergh, Evelien Roelandt, Stephanie De Buck, café Den Heilige Gheest en Lukas Van Orshoven elk een geldprijs van 100 euro zullen ontvangen.

 

De prijzen zullen overhandigd worden tijdens de prijsuitreiking in december, waar dan ook De Pampelotten, Beschomt en De Kalisjekloesjers hun prijs van vorig jaar zullen ontvangen.

Onze Sponsors

  • Nieulandt Metaalrecyclage
  • Oeirhois
  • Vincent Delforge