De Groeite Prois KBA – De Schoeinsjte Fasade!

Ook dit jaar organiseren de makers van de aftelkalender naar Vastenavond hun ‘Groeite Prois KBA’. In tegenstelling tot vorige jaren worden er deze keer geen carnavalsgroepen beoordeeld, maar gevels en straatramen.
Toen het KBA in december hun nieuwe aftelkalender lanceerde, had men geen te hoge verwachtingen. Uit de kosten raken was het hoofddoel, want niemand kon voorspellen of een aftelkalender zonder carnavalsfeest welzou aanslaan. Ondertussen maakte het KBA de balans op en de verkoopcijfers lijken beter mee te vallen dan gedacht. Hierdoor zal er in 2021 toch een ‘Groeite Prois KBA’ georganiseerd worden.
Omdat er door de annulering van de carnavalsfeesten geen groepen te beoordelen zijn, moet het KBA het noodgedwongen over een andere boeg gooien. De voorbije dagen versierden enkele handelszaken en Aalstenaars hun gevels op eigen initiatief en dat bracht het KBA op ideeën. Ze zullen 500 euro verdelen aan de eigenaars van de meest carnavalesk versierde gevels of straatramen. Op deze manier wil men meer Aalstenaars aanmoedigen om carnaval zichtbaar te maken in het straatbeeld.
De inzendingen zullen worden beoordeeld door de KBA-jury en gastjurylid Enrico Le Clair. Het KBA wou het ietwat vergeten Feestcomité betrekken bij hun wedstrijd en kwam uit bij Feestcomité-lid Enrico, die dit jaar 40 jaar Europaprins is. De jury zal uit alle inzendingen 5 laureaten selecteren, die elk 100 euro zullen ontvangen.
Deelnemers aan de wedstrijd kunnen een foto van hun versierde gevel, etalage of straatraam doorsturen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Deelnemen kan tot 14 februari. Zoals elk jaar zullen de winnaars van ‘de Groeite Prois KBA’ op carnavalsmaandag bekend gemaakt worden.

Onze Sponsors

  • Nieulandt Metaalrecyclage
  • Vincent Delforge
  • Oeirhois