Affiche aalst carnaval 2019

Yordi Ringoir is de grote overwinnaar als ontwerper van de carnavalsaffiche van de 91ste stoet in Aalst. In 2006 heeft Yordi al eens een ontwerp ingezonden, maar greep toen naast de prijs. Toen was het nog een eenvoudige tekening met potlood. Ondertussen heeft hij zich er digitaal op toe gelegd. "Iedereen vond dat ik moest meedoen" (aldus Yordi), Dat heeft hij dus gedaan en resultaat mag er zijn.

Beroepshalve is hij leerkracht in de tweede kleuterklas aan stedelijke basisschool ’t Hofje in Hofstade. Maar zijn hart ligt bij de carnaval, hij groeide op als zoon van café Melody op de Varkensmarkt, al jaar en dag een carnavalscafé. Ook is Yordi actief in twee carnavalsgroepen: ‘Dest-Goe Schief’ en ‘De Zieke Zjieratten-Twiekierenniet’. Ook zou Yordi eens de groepsprijs willen winnen bij de kleine groepen met 'Dest Goe Schief '.

In zijn affiche zit de volgende boodschap verweven: “Carnaval is een uitlaatklep, iets waar we allemaal eens nood aan hebben. En wie gebeten is door carnaval keert elk jaar terug” (aldus Yordi). Ook bevat zijn ontwerp de meest gekende slagzin van Aalst: "Oilsjt, Ajoin en bier mè schoim" - vooral te zien aan Dirk Martens met twee pintjes Safir in zijn handen.
 

Als extra kondigt Yordi ook nog zijn kandidatuur als kandidaat Prins Carnaval in 2021.


De carnavalsaffiche 2019 is vanaf nu verkrijgbaar op het infokantoor Toerisme, Hopmarkt 51.

affiche aalst carnaval 2019

Ontwerp Ringoir Yordi