Carnavalsbeurs 2015

Zoals aangekondigd konden wij ook voor deze editie een gevarieerde programmatie verwachten. Doorlopend waren er promotiestandjes van volgende deelnemers in de grote zaal van Halle 13: Muzikoilsjt, DAK, lavaprint, Line-linjekes en de Kaizerlycke Souvereine Caemere der Draeckenieren met hun nief geel boeksken vèr '16 :Het Misterie van Uylenspiegel in Aelst. Reeds op vrijdag startte de DJ van 'het huis' met uiteenlopende gekende en minder populaire liekes te draaien.
De poorten van de hallen werden opengegooid en de bezoekers konden alles piekfijn nakijken om hun slag te slaan in allerlei attributen en verzamelobjecten.  Het centrale punt in al zijn faciliteiten voor ontspanning en drankgelegenheid was op en rond de vernieuwde Halle 13. De Line dancers en Sandy Van den Steen met band alsook de opendeur bij Atelier Sandy en Marion Hoop design - fantasy Make-Up en Victoria juwelen.  Het team van uitbater Steve en Steffi tesamen met hun groepsleden van de Poipeplekkers vormden een snel en wel bedieningskorps.
Een Street Art Festival kon men zowel vr, za en zo volgen aan de hallen, ingang De Prez en de Caudronstraat.  Bij de workshop voor de doelgroep + 12 jarigen kon men ook inspiratie opdoen bij de professionele wallpaint boys door op beschermingspanelen veilig te oefenen. Graffitikunstenaars onder leiding van Lieven Piron (Waf) Team Alosta kon rekenen op een ruime belangstelling met hun thema Utopia. Op zaterdag waren prijzenwinnaar Stefaan De Winter met wandelorkest : 'Die Verdammte Spielerei' en Dirk Van de Velde (de Foef) van de partij op het podium naast de Leirekesroute. Hilarisch waren zeker en vast de interactieve stunts van Ambidance (Frank van klisjeeken) met zijn publiek. Bij de apotheose volgde hierdoor een daverend applaus voor deze entertainer van de bovenste plank.
Uitsluitend op de laatste dag klonken liekes van prinsen verenigingen  (porteplum) en kandidaten Prins carnaval vèr '16 in de geluidsboxen. Rond 17u was het uur van de waarheid aangebroken. De officiële overhandiging van het lint door schepen van cultuur Ilse Uyttersprot verliep met stijl en ze wenste beide kandidaten een sportieve en fijne campagnetijd toe. Tijdens het weekend beleefden de jeugdige bezoekertjes plezier en vermaak op het springkasteel. Deze 18de editie kreeg een zonnig en ludiek karakter om het voortbestaan te garanderen....

Kindernamiddag Arendcarnaval 2015

Een gecombineerde show met zang, spelletjes, kwissen, toverkunsten en magie met humor liggen aan de basis voor dit spektakel. Practische geschenkjes als prijzenpakket konden de deelnemers in de wacht slepen bij vele interacties. Het duo kon goed assisteren en soms saboteren en sporadisch elkaar ambeteren. bij het duel spel van de jongens met de meisjes om ter snelst het gepaste hoofddeksels met de liedjes uit de koffer te halen. De triomferende kapitein was Jolien (dochter van Evy) als uitverkorene en kozen een fleecedeken van mega mindy, dekbedovertrek van Anubis en de basketbal. Dankzij de steun met sponsoring van uitbaters van de plaatselijke kermisattracties :  'Joy Palace' en 'Anja's Funny Ducks" : Alain Steenhuyzen en Anja Aelbrecht waren er super praktische  kadokes. Ter plaatse ook werden er verse pannenkoeken gebakken door Staaf Schouppe en Christof Roelandt van het plaatselijk comité. Chocomelk van Cécémel als drankje werd eveneens gratis aangeboden. De toveract met de verdwijning van de balletjes uit het kistje en als apotheose de magische truuk die 2 witte duifjes uiteindelijk veranderen in een groot wit konijn vergde veel concentratie. Door  de eerste poging kwam een schilderijtje met duifjes, de tweede keer een echte chihuahua en nadien het eindresultaat als kers op de taart met een verbluffend applaus als gevolg. Er waren steeds lekkere paaseitjes voorzien als troostprijs. Vele leuke deuntjes waren de aanleiding tot samenzang zoals o.a. vliegen-vliegen - 'k heb de zon zien zakken in de zee - waar is da fiesjten - hoofd en schouder knie en teen - en veel meer. Vooraleer de volgende gast Ambidance zou aangekondigd worden viel de eer aan Orendprinsj Evy om aan de kinderen welke nog een enkele prijs hadden kunnen bemachtigen deze ook een mooie verrassing aan te bieden. Tussen de mooie mega geschenkjes zoals : Winnie de Poe - Mega Mindy brooddoos - uurwerken - vele soorten puzzels - legersets - winkelkassa - juwelensets - make-up set - yantzee en nog vele andere gezelschapspellekes. Door de grote opkomst en de bijzondere belangstelling van het publiek, de samenwerking van de foorkramers met theaterbureau Amuzanto, het organiserend bestier van het Orendcomité met Guy Cornand (voorzitter) kreeg dit gedeelte al een positieve impuls met een meerwaarde in een jubilerende editie...

 

foto's: Jurgen di Rutigliano

Arend Prins Evy

Deze week brengen we in een 3 delige reeks, het leukste van den Arend Carnaval 2015.
In het eerste deel is Prins Evy aan het woord. In het 2 de deel de ambiance in de tent en het comité aan het woord. In het derde en laatste deel beelden van de Arendse stoet. 
 

'n Orendcarnaval was schitterend

Het was een zonnige Orendcarnaval, buiten enkele regenbuien zorgde het warme weekend voor een schitterende Orendcarnaval.

Op vrijdag mocht Prins Evy haar nieuwe kostuum voorstellen. Het is een kostuum die helemaal bij Evy past én volledig "Op den Orend" gemaakt! Ook dochter Jolien werd volledig uitgedost in een prachtig kostuum! de toekomst lijkt alvast verzekerd, en zit zeker bij de familie Heck in het bloed (de vader van Evy, Freddy, was in 1983 Arendprins, dochter Jolien is ook een podiumbeest en trad voorbije winter met de Prinsengarde op!)

Op zaterdag zat het weer iets minder mee, maar was er toch veel ambiance op het "kermisplein", met als hoogtepunt het "bal van de Prins" met een ode aan 35 jaar Arendcarnaval.

Zondag kon de stoet dan aanvangen met 20 groepen (uit Aalst en de Arendwijk, uit Lede en zelfs uit Dendermonde). Dankzij het mooie lenteweer kwamen een heleboel mensen afgezakt naar de laatste stoet van het seizoen, en werd er duchtig gefeest!

Een uitgebreid sfeerverslag volgt later nog!

foto: © Hans Stieperaere

(Mal)sjansprijs 2015

Voor de zesde keer deelde het Malsjans Kommetoit opnieuw haar 'Groeite Malsjansprois' uit. Wie de pech had dat z'n carnaval niet verliep zoals gewenst, maakte kans op de Malsjansprois! Het was het verhaal van het afgebrande 'Smaabollenkraam' van Vincent Delforge dat de jury het meeste bekoorde. Hij ontving de mooie som van 2015 euro! Een emotionele Vincent bedankte iedereen en beseft nu voor de volle 100% dat hij en z'n familie écht wel een volwaardig onderdeel zijn van het volledige plaatje 'Aalst Carnaval'... Om het carnavalesk te houden, zijn er steeds ook originele 'troostprijzen'... 

Reischeques, een moppenboek tot zelfs een nieuwe partytent...Naast de Malsjansprois, werd ook de Sjansprois uitgereikt: wie met 5 leden van z'n groep aanwezig was, kon de naam van z'n AKV toevoegen aan de kanshebbers... Een onschuldige hand trok De Zwiejtollekes uit de 'zak': zij mogen dan weer 1000 euro toevoegen aan hun bankrekening. Toeval is dat net die groep die de Sjansprois kreeg, bijzonder veel Malsjans had het afgelopen jaar. De prijs zal volgens De Zwiejtollekes dan ook nuttig besteed worden.

© foto's: Koen De Vogelaere

 

Prinsj Joeri op bezoek tijdens carnavalfeest in ocmw-rusthuis Mijlbeke

De plaats voor dit evenement is dit jaar gewijzigd door de bewoners in hun eigen polyvalente zaal hun feest te houden wat tot vorig jaar in de Maretak georganiseerd werd. Zowel de actieve als de non-mobiele bewoners namen deel en verzamelden in kringvorm rondom de zaal. De introductie werd geleid door de woordvoerder/entertainer van het Feestcomité Florian Verhofstadt met de nodige instructies in verband met het programma. Dit werd door Christof Troch (de floeren) nog wat door een verwelkoming vervolgd om het optreden van de eregast te kunnen aankondigen. De liedjes kregen duidelijk gehoor aan de enthousiaste ouderlingen en daardoor liet een polonaise niet zo lang op zich wachten. Met handgeklap en zwierige danspasjes konden ze ook tesamen met bezoekers en personeelsleden zich best vermaken door het liedje van Jurgen Cooman van zijn bloemeké.

Vervolgens nog gastoptredens van ex-prins den Board (Peter Van Nuffel) met zijn vierwerk als tophit en ook voor ex-prins Werner Kinoo met zijn gekend palmares. Zijn beste klassieker uit zijn tijd van toen klonk zeer bekend namelijk het alom gekende Voil Jeanet hit. Even een samenzang met Wendy-Myriam-Hena- als zangeressen voor de Cantinières en 2 jongste leden Fientje en Mayté. Een 3-tal songs uit hun repertoire werden uitgevoerd.
Een beetje nostalgie kon zeker niet ontbreken op deze unieke namiddag en daar is zeker gevolg aan gegeven. Als ex-gilles en entertainer heeft Erik Van Malderen de nodige sfeer en amusement gebracht van de bovenste plank. Opmerkelijk klinken nog steeds populair de Vlaamse volkse eigentijdse liedjes. Op melodiekes als : ach was ik maar bij moeder thuis gebleven - daarbij die molen - eerbied voor jou grijze haren enz. klonken nog fris in het geheugen bij deze kranige ouderlingen en bonte gezelschap. ! Door de leden van het Feestcomité werden verschillende lintjes uitgedeeld en tevens een prachtig aandenken als sierplaatje van de affiche kreeg iedere aanwezige rond de hals. Voor deze gelegenheid werden de verschillende dranken gratis aangeboden. Mini cakes en pralines hoorden bij de heerlijke koffie van maeskes roem. Door een superfijne coördinatie van stadsdiensten, verplegend personeel, directie, vrijwilligers en keukenhulp kon deze denderende, aangename en gezellige activiteit geplaatst worden. Voor Joeri nog veel plezier met de talrijke optredens voor de senioren van zijn stad...Oilsjt.!

Jefkes-kindercarnaval in Sint-Annazaal

Reeds geruime tijd spendeerden de jongste generatie van  doe-het-zelvers voor het mobiele wagentje te voltooien. In en rondom de zaal staat alles in het teken van creativiteit. Om hun karretje te demonstreren is dit van oudsher een goed bewaarde traditie gebleven. Een familiaal en bijzonder sociaal bewogen feest met een volks karakter als het ware.Vele sympathisanten waaronder ouders, grootouders en vrienden van de deelnemertjes.Vele variaties in materiaal, onderwerpen en kleuren inspireerden deze kunstzinnige artiesten. Vooraf het begin van de stoet nog een ballonwedstrijd om de verste bestemming van de ingeschreven kaartjes met de helium ballonnen in de lucht te laten.

Een grote bollen worp is er ook nog voorzien op het ezelsplein met tal van mooie prijzen. Tijdens de stoet stonden veel omwonenden langs het parcours. Bij het binnen treden van de zaal kregen alle kinderen een rood of geel rugzakje. Verschillend volgens leeftijd was dit aangepast. voor de allerkleinsten o.a.fluoriserend armbandje, een houten speelgoedje, warmtehouder, afwasbare kleurboek met stiftjes,fruit, snoepzak met daarin ook een klappertje gevuld met drop, scotch roltape, latje, stenen beeldje en een cd van Wim De Clef. De spelletjes waren van start gegaan met Clown Rocky als gastvedette en lukraak werden er hier en daar jongens en meisjes uit de bomvolle zaal gekozen om mee te doen met de animatie. Ongeveer 470 Jefkes-navolgelingen waren present in de bomvolle zaal om gezamelijk interacties te doen met de presentator en animator Clown Rocky. Bij het herkennen van de melodietjes in de quiz werden de aanmoedigingen door de omstaanders zeer intens beleefd. Overal werd er gedanst, gesprongen, gehuppeld en gezongen op muziek van o.a. K3, Piet Piraat, Samson en Gert, Kabouter Plop, Lady Gaga enz. Met de gekende liedjes van de gastheer : waar is het feestje, schip ohoi, zo blij, we gaan op reis en we vieren carnaval werd er duchtig meegezongen.! Tussen het publiek zagen we opmerkelijk een trotse schepen van Jeugd Iwein De Koninck welke hierdoor zijn waardering heeft aan de organisatoren van dit jaarlijks succesvol evenement.
Op het einde van de shows kon iedereen nog een gesigneerde foto van Clown Rocky afhalen. Een promotiestand voor gadgets zoals bekers, cd en nog meer was er ook voorzien aan de linkerzijde van het podium. Volgende activiteiten nog voor de Jefkes : 3-4 dec '15 kerstbieren door specialist van de Glazen Toren Jef Van den Steen in St-Annakring. Ook staat er een gastoptreden gepland tesamen met Pascal Solemé voor Jefkes bestuurslid : Antoine Van der Heyden. Deze werden gevraagd om het voor-programma van Rotary Aalst met de Romeo's en Willy Sommers tegen kinderarmoede te entertainen op 13 maart '15 in de oktoberhallen van Wieze. Op 19 april is er de prijsuitreiking van ballon-teken-wagen wedstrijd in de zaal van St-Anna. Eveneens het eetfestijn zal hier op 25-26 april plaatsvinden. Wie zich geroepen voelt om aan te sluiten (jonge generatie) bij deze vereniging kan meer inlichtingen bekomen : jefkesaalst@be.
Een hart onder de riem voor het enthousiaste team van Jefkes-leden en vele sponsors, medewerkers, vrijwilligers, politie escortes, en iedereen die hun steentje hebben bijgedragen om weer een grandioos volks vermaak op te kaart te kunnen zetten...

Page 1 of 5

Affiche

Activiteit te Oilsjt

Webradio

Aftellen Carnaval

Onze Sponsors

  • Nieulandt Metaalrecyclage
  • Vincent Delforge
  • Oeirhois

Ook Relevant

Prinsj 2024: Vincent