Prinsj Joeri op bezoek tijdens carnavalfeest in ocmw-rusthuis Mijlbeke

De plaats voor dit evenement is dit jaar gewijzigd door de bewoners in hun eigen polyvalente zaal hun feest te houden wat tot vorig jaar in de Maretak georganiseerd werd. Zowel de actieve als de non-mobiele bewoners namen deel en verzamelden in kringvorm rondom de zaal. De introductie werd geleid door de woordvoerder/entertainer van het Feestcomité Florian Verhofstadt met de nodige instructies in verband met het programma. Dit werd door Christof Troch (de floeren) nog wat door een verwelkoming vervolgd om het optreden van de eregast te kunnen aankondigen. De liedjes kregen duidelijk gehoor aan de enthousiaste ouderlingen en daardoor liet een polonaise niet zo lang op zich wachten. Met handgeklap en zwierige danspasjes konden ze ook tesamen met bezoekers en personeelsleden zich best vermaken door het liedje van Jurgen Cooman van zijn bloemeké.

Vervolgens nog gastoptredens van ex-prins den Board (Peter Van Nuffel) met zijn vierwerk als tophit en ook voor ex-prins Werner Kinoo met zijn gekend palmares. Zijn beste klassieker uit zijn tijd van toen klonk zeer bekend namelijk het alom gekende Voil Jeanet hit. Even een samenzang met Wendy-Myriam-Hena- als zangeressen voor de Cantinières en 2 jongste leden Fientje en Mayté. Een 3-tal songs uit hun repertoire werden uitgevoerd.
Een beetje nostalgie kon zeker niet ontbreken op deze unieke namiddag en daar is zeker gevolg aan gegeven. Als ex-gilles en entertainer heeft Erik Van Malderen de nodige sfeer en amusement gebracht van de bovenste plank. Opmerkelijk klinken nog steeds populair de Vlaamse volkse eigentijdse liedjes. Op melodiekes als : ach was ik maar bij moeder thuis gebleven - daarbij die molen - eerbied voor jou grijze haren enz. klonken nog fris in het geheugen bij deze kranige ouderlingen en bonte gezelschap. ! Door de leden van het Feestcomité werden verschillende lintjes uitgedeeld en tevens een prachtig aandenken als sierplaatje van de affiche kreeg iedere aanwezige rond de hals. Voor deze gelegenheid werden de verschillende dranken gratis aangeboden. Mini cakes en pralines hoorden bij de heerlijke koffie van maeskes roem. Door een superfijne coördinatie van stadsdiensten, verplegend personeel, directie, vrijwilligers en keukenhulp kon deze denderende, aangename en gezellige activiteit geplaatst worden. Voor Joeri nog veel plezier met de talrijke optredens voor de senioren van zijn stad...Oilsjt.!

Affiche

Activiteit te Oilsjt

Webradio

Aftellen Carnaval