Carnavalsbeurs 2015

Zoals aangekondigd konden wij ook voor deze editie een gevarieerde programmatie verwachten. Doorlopend waren er promotiestandjes van volgende deelnemers in de grote zaal van Halle 13: Muzikoilsjt, DAK, lavaprint, Line-linjekes en de Kaizerlycke Souvereine Caemere der Draeckenieren met hun nief geel boeksken vèr '16 :Het Misterie van Uylenspiegel in Aelst. Reeds op vrijdag startte de DJ van 'het huis' met uiteenlopende gekende en minder populaire liekes te draaien.
De poorten van de hallen werden opengegooid en de bezoekers konden alles piekfijn nakijken om hun slag te slaan in allerlei attributen en verzamelobjecten.  Het centrale punt in al zijn faciliteiten voor ontspanning en drankgelegenheid was op en rond de vernieuwde Halle 13. De Line dancers en Sandy Van den Steen met band alsook de opendeur bij Atelier Sandy en Marion Hoop design - fantasy Make-Up en Victoria juwelen.  Het team van uitbater Steve en Steffi tesamen met hun groepsleden van de Poipeplekkers vormden een snel en wel bedieningskorps.
Een Street Art Festival kon men zowel vr, za en zo volgen aan de hallen, ingang De Prez en de Caudronstraat.  Bij de workshop voor de doelgroep + 12 jarigen kon men ook inspiratie opdoen bij de professionele wallpaint boys door op beschermingspanelen veilig te oefenen. Graffitikunstenaars onder leiding van Lieven Piron (Waf) Team Alosta kon rekenen op een ruime belangstelling met hun thema Utopia. Op zaterdag waren prijzenwinnaar Stefaan De Winter met wandelorkest : 'Die Verdammte Spielerei' en Dirk Van de Velde (de Foef) van de partij op het podium naast de Leirekesroute. Hilarisch waren zeker en vast de interactieve stunts van Ambidance (Frank van klisjeeken) met zijn publiek. Bij de apotheose volgde hierdoor een daverend applaus voor deze entertainer van de bovenste plank.
Uitsluitend op de laatste dag klonken liekes van prinsen verenigingen  (porteplum) en kandidaten Prins carnaval vèr '16 in de geluidsboxen. Rond 17u was het uur van de waarheid aangebroken. De officiële overhandiging van het lint door schepen van cultuur Ilse Uyttersprot verliep met stijl en ze wenste beide kandidaten een sportieve en fijne campagnetijd toe. Tijdens het weekend beleefden de jeugdige bezoekertjes plezier en vermaak op het springkasteel. Deze 18de editie kreeg een zonnig en ludiek karakter om het voortbestaan te garanderen....

Affiche

Activiteit te Oilsjt

Webradio

Aftellen Carnaval

Onze Sponsors

  • Vincent Delforge
  • Nieulandt Metaalrecyclage
  • Oeirhois

Ook Relevant

Prinsj 2024: Vincent