Reportage campagne bal Svenneken

Bij de toegang kregen alle belangstellende de gebruikelijke fluor inkombandjes aangemeten met een praktische flessenopener aan een sleutelhanger  als gadget. Een gemoedelijke sfeer met talrijke verrijkende gesprekken tussendoor de bubbels, versnaperingen en de warme hapjes. Zijn kans wil deze jeugdige "Svenneken" zeker wagen om voor de 2de keer de scepter te bekomen. In 2010 werd hij reeds Orendprinsj voor de wijk gelegen tussen de Leopoldlaan en Horebeke. Dankzij de talrijke sponsors en steun van de gemotiveerde actieve bestuursleden is de rechteroever site 'Den Orend in opmars. Voor de presentatie werd beroep gedaan op de talentrijke Gil De Boeck .
Zijn feestelijke outfit bracht ons meteen in stemming voor de aftrap van de shows. De opgerolde karikaturen zeilen werden in de juiste positie getoond en het dansensemble met de stralende en goedlachse Sven kon zich totaal gooien voor het publiek. Bij het voorprogramma werden de campagne sweaters gebruikt maar nadien kreeg de show een stijlvolle metamorfose met rode vestjes in officiers maatpak met goudkleurige afwerking. Het fluwelen bordeaux vestje van Sven paste perfect met de zwarte pantalon. De lycra-leggings met opvallende ritsluitingen aan weerszijden vormden de blikvangers bij de dansers.
De ex-Orendprinsjen uit het verleden den batjes(2013), Dave(2007) en Kevin Meert (2004) kwamen nog eens hun populairste hit zingen voor het grote aantal toeschouwers. Een grote afvaardiging van AKV de smauk est er af van the New Wembley waren gepassioneerde, echte carnavalisten. Dit werd gerealiseerd door de aanstekelijke muziekkeuze met techno, beat, hip-hop carnavalhits en zelfs een volksdansje van dj's Chris en Emiel. Hun licht- en klank showspel werd ook gewaardeerd door de aanwezigen. Een speciale versie uit het repertoire van Nick de prinsj van 'n Orend is interactief ingezet door samenzang en bijhorende dansacts. Een onvoorbereid laatste nummer klonk welgekend in de oren als zijnde het campagnelied.
De vrouwelijke kandidaten hadden geschenkjes bij voor Svenneken. Een mandje met allerlei biersoorten van Charloes en flessen cava van Evy werden overhandigd in volle vriendschap. Ook beide dames gaven het beste van zichzelf. Een opwarming voor de leden van de nieuwe kleine groep AKV "bekanst op de bol(je) welke zonder werkplaats vertoeft. Zij wisselden deze keer hun killig en koude partytent in voor een warme en gezelliger omgeving! Met Werner als rode lantaarn van alle optredens kwam er een einde van de totale reeks van alle prinsjen kandidaten vèr 15.
Een afsluiting met een bedanking voor zijn entourage van sponsors, familieleden, kennissen en vrienden hield de gastheer tot het einde. Vanzelfsprekend een speciale dank voor de talrijke aanwezigen welke hier een ontspannende en fijne avond mochten beleven met amusement als drijfveer. De weg is vrij voor allen om de campagne te vervolmaken en de laatste loodjes zullen wellicht voor een spannende eindfase zorgen...
 

 

Als laatste in de rij van de Bals was Sven voor Den Arend aan de beurt.
We vroegen Svenneken waarom hij zich nog eens gooit voor de scepter van den Orend.
Onder ruime belangstelling bracht hij zijn Campagne lied en sfeer zat er goed in.

 

Liedjes Sven

Affiche

Activiteit te Oilsjt

Webradio

Aftellen Carnaval

Onze Sponsors

  • Oeirhois
  • Nieulandt Metaalrecyclage
  • Vincent Delforge

Ook Relevant

Prinsj 2024: Vincent