Poipeplekkers, Beschomt en De Lodderoeigen winnen

Deze keer viel het op bij het binnenkomen van de feesttent. De fysieke inspanningen en de spirit hebben hun tol geëist de voorbije dagen. Uitrustend en eerder wat uitgeput namen de meeste bezoekers grotendeels al zittend een plaatsje in op de flora vloer. De slow motion opkomst was ook de reden dat de opkomst geleidelijk aan en langzaam verliep. Door de gemengde kleurtjes en frivole kostuums kregen we een imposante weerspiegeling van een bont gezelschap. Ondertussen hadden de genodigden en media de tijd om zich te settelen op het podium. De vertegenwoordigers welke present waren voor dit evenement : schepen van feestelijkheden Ilse Uyttersprot, burgerlijke stand Mia De Brouwer, burgemeester Christof d' Haese , prins Joeri, stadspromotie Bernadette Fortuyn, ruimtelijke ordening Caroline Verdoodt,gemeenteraadslid Sam Van de Putte, Marcel en Vincent Delforge foorkramers. De floeren (Christof Troch) deed de inleiding als voorzitter van het feestcomité. Vervolgens werd de fakkel overgenomen door presentator Sven (alias de plop) van dienst voor Ajoin Music om rechtstreeks uit te zenden. Af en toe leuke opmerkingen met een tikkeltje meer nadenkwerk. 
Ook een vermelding en bedanking voor de komst vanuit Tenerife van ex-prins Michel Cleemput om met de open wagen de Saazers te begeleiden. Mits wat vertraging in het CD bestand is het optreden van prinsj Joeri later gestart. Zijn meezingertje zoals viva d'ajoinen en liekes van Oilst zijn ondertussen al bekend. Een gastoptreden ook voor ex-prinsen den Board (alias Peter Van Nuffel) met zijn alomgekende vierwerk en voor Werner Kinoo met zijn Voil Jeanet blijven de carnavalisten trouw uit volle borst meezingen... De feestelijke stemming werd normaal en de proisuitreiking kon van start gaan. Voor de kleine groepen kreeg iedere groep een waardebon van 125 euro en als hoofdwinnaar een cheque van 500 euro uitgereikt door Marcel & Vincent Delforge als jaarlijkse sponsors. De poipeplekkers waren ditmaal de uitverkorenen.
Voor de middelgrote groepen was de schenker bouwmaterialen Van de Neste in Hofstade en een duidelijke geemotioneerde prinsj Joeri kon met zijn groep van Beschomt de prijs in ontvangst nemen.  Bij de grote groepen was er nog een extra prois als verrassing voorzien vanwege Marcel & Vincent Delforge en de gevleugelde leden van de lodderoeigen fladderden op de buhne voor hun overwinning. De partypoppers knalden en het feestgedruis kon van start gaan. Veel dank voor de organisatie en engagement van vele medewerkers-vrijwilligers van Lavera-events van Patrick Van den Meersch. Door hun inzet en inspanning werd dit opnieuw een topper van formaat met positieve terugblik. Dank woorden ook voor stads stewards - politieagenten- EHBO hulpverleners van het Rode Kruis. Zij zorgden dat de toeschouwers konden rekenen op hun diensten in geval van nood.  dus bij de kleine groepen - 3: Dest goe schief - 2: Geloeif me goed 1: de Poipeplekkers dan de middelgrote groepen  - 3: Krejeis - 2: drasj (hebben ook de goeite moikes prois ontvangen ter waarde van 2000 euro met sponsoring door duo-paint) - 1: beschomt. Tot slot de grote groepen : 3: Possensje - 2: Lot onsj los - 1: de Lodderoeigen met hun uilen wereld. Maar de nachtuilen hebben geen uilke gevangen want de after-party begon...

voor de volledige uitslag klik hier

Dit jaar kregen voor het eerst ook vier losse groepen een prijs toebedeeld, namelijk "De Trofee Peiper en Zaat": 'Oigenlek wel mo foitelek ni', 'Ik Alliën', '’t Reigert' en 'd’Echte Kloeiten'.

Affiche

Activiteit te Oilsjt

Webradio

Aftellen Carnaval

Onze Sponsors

  • Vincent Delforge
  • Nieulandt Metaalrecyclage
  • Oeirhois

Ook Relevant

Prinsj 2024: Vincent