Afscheidsbal Prins Werner

 
Een afgesloten ruimte werd voorzien voor de receptie aan de linkervleugel van de zaal. De bubbels werden rijkelijk geschonken en andere voorziene dranken met daarbij een assortiment van belegde broodjes en warme snacks. De presentatie afwisselend door Patje en de gastheer verliep uitstekend in team verband. Na de persoonlijke medewerkers een extra in de verf gezet te hebben was het hoog tijd voor muzikaal amusement met het 1ste optreden volgens de "officiële volgorde": de Joe.
Zijn uitgedoste danseressen met zijn 2 stoere binken als backing dancers gaven het beste van zichzelf en de gekende liedjes weergalmden in de grote hall. Daarna verscheen de 2de kandidaat Younes als jongste telg, met deze keer een klasse
'maatpak' , met een gulle glimlach en veel energie vergezeld van enkele teamleden met de traditionele populaire campagneliedjes. Als 3de 'zoals vroeger' kreeg de Salami (Pascal Solemé) de gelegenheid om zich te ontpoppen als ervaren kandidaat gesteund door talrijke supporters.
Na alle stadskandidaten volgden de optredens voor 'n Orend. Een aangrijpend duet van de eregast en zijn tegenkandidaat prins Bart Neirinckx was het volgende. Deze laatste had een boodschap voor de huidige kandidaten: hij had het over de speciale vriendschapsband die ontstaan is en hoopt dat dit voor de huidige kandidaten ook zal gelden. Werner werd geprezen als een prinsj uit duizend sprookjes en een nacht met het hart op de goede plaats en steeds met een positieve ingesteldheid.
Nadien nog meer lof betuigingen geformuleerd door de ex-prins Nick De Schutter van den Orend. Tesamen hebben zij onwaarschijnlijk een prachtig prinsenjaar beleefd. Een luidruchtig applaus kwam tot stand nadat 'alles vèr d'n Orend' en 'heel de tent stoat op z'n kop' gezongen werd. Dit alles in een decor met een reeks super vergrote carnaval affiches achteraan het podium met rondom kleurrijke afwisselbare lampjes. De ontelbare gecombineerde kleine en grotere disco-ballen vormden een basis om met de gevarieerde spot-lights een verblindend effect te vormen. Bij de apotheose van de avond en het laatste optreden van de gastvedette prijkten assorti reuze turkooise ballonnen en de flikkerende uitgedeelde lichtfakkels.
De groepsleden overhandigden aan hun eigen prinsj een magnifieke orchideeplant en van zijn 6-voudig gezelschap van Sleppendragers een keramieken mini-prinsje om dit in zijn kapsalon te laten pronken. Eventjes een strip-act waarbij de sweaters moesten wijken voor extra bedankings t-shirtsmet op de achterzijde de tekst: "eij ..er hangt nog saas oan a leppen". Ook werd er voor Patje een verassing voorzien door zijn Popollekes aangezien hij van in het begin van het campagnejaar tot dit moment hun prinsj zo goed mogelijk heeft vervangen. Een gigantische fles champagje zal kunnen gekraakt worden voor zijn inzet.
Als gastoptreden vertoonden het majorettenkorps van de Prinsengarde een wervelende show met een zeer jeugdige Jolien (dochter van kandidaat Evy) als middelpunt van de belangstelling. De licht- en klankverantwoordelijken van het audio-team hebben voor zowel hippe techno als echte Oilsjterse jargon gezorgd. Jonas en Carlo hebben zich totaal op het publiek gesmeten en kregen volwaardige appreciatie. Een zichtbare geëmotioneerde maar duidelijk een 'vooruitziende' "ex-"prins mag opgelucht naar de toekomst neerkijken na een sabbat periode ... op weg met zijn Popollekes dit keer naar verkiezing 2020 ?!
 
foto's: Patrick de Boeck

We waren op Werner zijn afscheidsbal en vroegen hem om nog eens voor onze lens te komen met vragen over zijn afgelopen jaar en wat er nog kan komen. Ook Patje vroegen we een aantal vragen. bekijk zeker ook deel 2 met mensen over prins Werner

 

Affiche

Activiteit te Oilsjt

Webradio

Aftellen Carnaval

Onze Sponsors

  • Oeirhois
  • Nieulandt Metaalrecyclage
  • Vincent Delforge

Ook Relevant

Prinsj 2024: Vincent