dj@oilsjt - edite 11 - AKV de Poipeplekkers

Al van bij de aanvang stonden de house dj's reeds in aanslag met hun hyper hippe en ook met tijdloze hits klaar om hun favoriete nummers te laten weerklinken in de boxen. Voor deze editie werd er opnieuw voor de locatie van in het prille begin geopteerd. Deze zaal is tijdens de schoolperiode dienstig als sporthal van het Sint-Jozefcollege (vroeger Groot College van de Jesuieten) 

Een ander concept is dat er ditmaal voor een duo van dj's werd gekozen om zo de kans te bieden om meer verborgen talenten te ontdekken in deze sektor. Er werd een juryploeg samengesteld om telkens 40 punten te verdelen onder deze categorieën : mix met weergave- intro en publiek aandacht- muziekkeuze. Zowel de presentatie als het voorzitterschap van deze jury werd met veel inzet en kennis van zaken afgehandeld door Steve van de Poipeplekkers. Zelf kreeg hij assistentie van : Alex - Geert--Hendrika-Kimberley-Lindsay-Michel(ex-prins) en Pascal. Het viel op dat er in een groot aantal supporters waren komen opdagen waaronder herkenbaar een bestuurslid van 'n Orend Guy Cornand als vurige fan van deze superjonge kandidaat 16-jarige Quinten. Zij waren getooid met flikkerende hoeden en kleurrijke boa's. Zij waren in vol ornaat te zien in oranje sweater met "Quinten is in the house let's make some f*cking noise". Ook zijn samenwerking met Regi van de Promille was in harmonie van hun optreden. Eveneens een showgedeelte van het duo Younes met Stino(alias Stijn) werd opvallend door het gebruik van vele party attributen. Met bellen gerinkel, plastic saxofoon en mini-piano ontstonden fantastische acts. Niet te vergeten de rondgang met het opblaasbare bootje waarin hij met veel furore zich liet dragen door zijn teamleden. Op het einde ook een riskante drive diving waarin hij letterlijk op handen werd gedragen door de enthousiaste toeschouwers. Er waren ook nog een select groepje van Porteplum met de Salami(alias Pascal Solemé) tesamen met Bart De Nys voor de draaitafel op volle toeren te laten gaan. Ook de fans van dit duo brachten een groepsdansje voor de discobar. Meteen zat er sfeer en stemming bij de aanwezigen waardoor er polonaises af en toe in een snel tempo de zaal in lichter laaie zette.. Vervolgens nog de Joe met Kim met hun voorstelling met hun eigentijdse stijl. Ook uitbundige aanmoedigingen voor een gemaskerde batman (Kevin De Ridder) tesamen met de Witten ( Steven van Possensje). Doordat er grote party poppers ter plaatse werden te koop aangeboden waren deze veelvuldig in het rond verspreid. Op het populaire deuntje van ex-prins den Board(Peter Van Nuffel) werd de zaal totaal omgetoverd in een magisch, schitterend en knallend schouwspel met vuurstokjes en de confetti-shooters. Het duo van  Blanckaert - gmg kreeg eveneens de gelegenheid om hun kunsten te laten zien en horen in deze competie. Het laatste uitbaters team met Thierry (Dutch Inn) en Jonas als zwierige kasteleinen waren ook op volle dreef met hun techno geinspireerde deel van hun vertoning.

Dit evenement werd gerealiseerd door medewerking van partyverhuur De Lathauwer onder het waakzaam oog van Christoph(Possensje) en ook voor de zuivere klank en lichtshow zorgde de professionele installlatie van D Dream met freelancer Nicolas Moens als opzichter. Tussendoor de Pat en Frank als gastvedetten van de Prinsengarde met een klein optredeken. Nadat de jury tot een overeenkomst was gekomen en uiteindelijk de piepjonge 16-jarige Quinten als overwinnaar werd verkozen begon Björn en de Sterken(Gunther Sterckx) met hun afterparty. Tot bij daglicht in de ijskoude en donkere nacht werden er opzwepende dans en geliefde klassiekers gedraaid en op deze manier hebben ze hun sporen nagelaten tot een volgende georganiseerde wedstrijd ...

De uitslag  op 4) de Joe en Kim op 3)Thierry en Jonas(Dutch Inn) op 2) Younes en Stino(Stijn) op 1ste plaats en triomferende winnaars Quinten met zijn promillle kameroit.
 
foto's: Patrick De Boeck

Affiche

Activiteit te Oilsjt

Webradio

Aftellen Carnaval

Onze Sponsors

  • Nieulandt Metaalrecyclage
  • Oeirhois
  • Vincent Delforge

Ook Relevant

Prinsj 2024: Vincent