A night @ 't Carnavalsmuseum

Langzaam kwamen de toeschouwers de zaal bezetten om dit spektakel mee te kunnen beleven voor deze speciale jubileum editie. Het immens creatieve decor bevatte verschillende elementen en wisselde steeds volgens het onderwerp. Het vaste gedeelte bestond uit de 5 grote carnavalsaffiches (uit 1956 -2001- 2007-2010-2014) te zien aan de bovenkant van de wand. Onderaan stonden zuilen opgesteld met in het midden glasramen en de vurige vlammetjes met de attibuten zoals carnavaleske foto van Frank en de authentieke rolstoel van een onvergetelijke stadsfiguur van weleer. Een safety first bewaker hield alles nauwlettend in het oog.
De openingsscène was verbluffend met de spierwitte kostuums van de leden in het vizier en de stijlvolle houding van de soldaat dansers. Opeenvolgende parodieën en sketches volgen elkaar en met aangepaste choreografie bij uitstek. Uit het verleden werd een nummer opgerakeld wat meteen zeer geliefd werd door het talrijke publiek. De 2 volksfiguren voil Louiken en Poesjkapelle werden tot leven geroepen! Hierin speelde Michel in zijn rolstoel een voortreffelijke imitatie. Om deze carré show op een hoog niveau te brengen had de 21-koppige dansgroep een 3-tal maanden geoefend om dit te kunnen waar maken. Sjieke kleurrijke,versierde en afgewerkte kostuums stonden in de kijker en werd bewonderd door de aanwezigen. De ludieke trampoline act ontpopte zich met een luidkeelse aanmoediging van de kijklustigen en zal te bewonderen zijn in de stoet als vervanging van de Kamillekes.Opvallend eveneens was de 'gekrompen' 3-kleur trui van Bart Marcoen die samen met Jordy Ringoir de leefwereld van Bobken de toezichter in geuren en kleuren kwam uitleggen. De kabaskes van de Parel Nieuwerkerken die nog eens werden boven gehaald hoe praktisch  deze wel waren door Stephanie en Tom Vermeir is tevens op het netvlies blijven hangen.
Tussendoor kwam Monique op het podium met haar anekdotes over het reilen en zeilen van de administratie medewerkers in het museum. Met haar rol als 'roddeltante'  werd er duidelijk gemaakt dat er vele zaken het licht niet mogen zien.

Ook Florken en Florisken waren van de partij met hun volgeladen kinnerkoetsj. Bij de onthulling van de reuzegrote Safir afbeelding werd er een melancholisch liedje gezongen. Hilarische toestanden bij de zogenaamde zeeleeuw 'Kamiel' met zwemvlliezen om de klapperen om de orders van zijn baasje gewillig na te volgen.
Dit was door Frank en Patjen bijzonder goed vertolkt en met een komische noot er bovenop. Een primeur voor het vertolken van assistentie van de schamateir viel te beurt voor Regine welke te samen met haar echtgenoot Den Board een spannende magische verdwijning uitvoerde. Doorweven van grappige teksten en toestanden was het tafereel over de vissen doe je mé moikes.
Iedereen van de garde heeft het beste van zichzelf gegeven alsook de choreografen en de 21 sierlijke "dansmariekes" inclusief de super lenige 7-jarige Jolien hebben puik werk geleverd om alles tot een schitterend meesterwerk deze fantastische editie te realiseren. Een sprankelend vuurwerk op de bühne met glinsterende en knallende partypoppers hebben dit onvergetelijke schouwspel beëindigd.
 
Met dank aan de sponsors en alle medewerkers om dit evenement als een topper te kunnen koesteren en door te geven aan de volgende generatie.
 
foto's: Hans Stieperaere
 
 

We waren te gast op a night @ 't carnvalsmuseum van de Aalsterse Prinsengarde.
We vroegen aan Frank wat we allemaal konden verwachten. Wel ? De show was fantastisch !
De beste beelden zal je de komende weken hier kunnen bekijken.

Affiche

Activiteit te Oilsjt

Webradio

Aftellen Carnaval

Onze Sponsors

  • Vincent Delforge
  • Oeirhois
  • Nieulandt Metaalrecyclage

Prinsj 2024: Vincent